WordPress har sedan dess debut 2003 varit ett väl ansett bloggverktyg. WordPress blev snabbt ett populärt CMS som används i hela världen. Både yrkesmän och amatörer har med hjälp av WordPress skapat vackra och unika webbsidor.

Vi har valt att titta närmare på ett flertal av dessa sidor för att visa vad WordPress effektiva innehållshanteringssystem är kapabelt till.

Danmarks designmuseum

Stupid Studios är den Köpenhamnsbaserade design- och varumärkesbyrån som ligger bakom Danmarks Designmuseums nya webbsida. Webbsidan använder sig av en modern stil när den presenterar museets arkiv, samlingar och forskning. Stupid Studios har verkligen lyckats med att skapa en intressant sida med tilltalande färger och en lätt hanterbar rull funktion.

Walt Disney Company

Den globala jätten Mickey Mouse & Co använde inget annan än WordPress för att skapa sin lättanvända hemsida. Fullproppad med starka färger ger den oss allt som vi kommit att förvänta oss av Disney. Webbplatsen är mycket professionell och med enkel hantering visar den upp sitt innehåll, tjänster och konsumentprodukter.

We Virtually Are.

We Virtually Are är en visuell studio som lägger ett enormt stort arbete på att ge oss en större inlevelse och hjälper oss att uppfatta verkliga händelser med en helt ny inlevelse. De tar hjälp av webbteknik som WebGL och videos i 360 grader. Webbplatsen är byggd av Herdl i WordPress och ger dig en upplevelse att minnas.

Katy Perry

Katy Perrys hemsida ger oss en positiv känsla och den främjar hennes image som artist. hemsidan har en ren still och är lite edgy. Med hennes vita bakgrund och bilder från hennes tourné får man känslan att hon är en artist som bryr sig om sina fans och det hon tillför till världen. Sidan får fram Perrys snälla anseende men är ändå en enkel hemsida att använda. Sidan fokuserar på visuella och sociala medier, hemsidan använder högupplösta portfoliobilder av artisten för att ge en frimodig känsla.  Perrys hemsida visar att du kan fylla en sida med mycket personlighet genom en enkel vit bakgrund och lättåtkomliga länkar, vilket ger fans möjlighet att lyssna, titta och lära sig enkelt och bekvämt.

Da Ink

När Drew Apicture designade Da Inks webbplats tog han en otraditionell väg med en svart bakgrund istället för den enkla vita. Den svarta bakgrunden lyfter tydligt fram den edgy stilen han vill få fram. Webbsidan har exempel på tatueringar som verkligen visar hur talangfull Apicture är. Sidan är väldigt lätt att använda och har bara lite information om tatueringsstudion men det räcker för att få den information man söker. Man kan se att Apicture har lagt tid och energi på den här sidan så att den kan  avspegla den känslan och image han har.

Harvard University Graduate School of Design

Harvard University Graduate School of Design har visat att man som amerikanskt universitet inte alltid måste ha en äldre och steril webbsida. Sidan är enkel men ger ändå  en professionell känsla. Sidan har länkar till många artiklar skrivna av professorer och om deras föreläsningar. När man går in på hemsidan inser man att det är en enkel webbsida att använda men ändå väldigt proffsig.

GSDs designen är slående, lekfull och aggressiv, detta gör att innehållet kan visa sig där det behövs. Försiktiga animationer är sammanflätade i rätt stunder, utan att vara överväldigande.

Travel Portland

Travel Portland syftar till att inspirera människor att besöka Portland i Oregon, USA och att hjälpa dem att planera sin resa med verktyg och innehåll som lyfter fram de unika möjligheterna i staden. Webbsidan har en lekfull stil och har mycket information och möjligheter. På sidan kan man hitta saker att göra, platser att besöka och man kan till och med boka hotell genom Portland Travel.  Ren design finns på alla sidor på webbplatsen med bilder som kan övertala vem som helst till att ta en semester i Portland.

Jess Marks Photography

Brisbane, Australienbaserade bröllopsfotograferna, Jess Marks och Steve Bliesnes webbplats är en rolig och nyckfull hemsida som blixtrar med personlighet. Sidan är elegant och uppfattas som hemtrevlig. Sidan är också personlig och man får veta lite mer om personerna bakom kameran. Den ger intryck av att fotograferna lägger stor vikt på kundnära samarbete.

Girl With a Camera

Girl With a Camera är Ashley Baxters bildblogg där hon delar med sig av sitt liv och sina uppdrag. Bloggen är färgglad med en inblick i Baxters dagliga liv. Sidan visar upp hennes breda kunskap inom fotografering och hennes otroliga förmåga till att fånga en vardaglig situation och förvandla den till något magiskt.

Derren Brown

Miljontals människor vill lära sig mer om denna ledande illusionist, mentalist, hypnotisör, målare, författare och skeptiker. Med hjälp av hans webbplats kan de göra precis det. Derren Browns hemsida är det första man ser när man söker på hans namn. Sidan uppvisar Browns inspelade live shows och främjar hans begåvningar. Webbsidans edgy stil och förmåga att fånga din uppmärksamhet är nog en bidragande faktor till att den ofta har över två miljoner sidvisningar i månaden. Det är tydligt att detta är en webbsida som många människor vänder sig till för att hitta mer information om Derren.

Ghost horses

Ghost horses webbsida är väldigt underhållande och färgglad. När man går in på sidan får man uppfattningen om att någon med humor har designat hemsidan. Sidan har en glad och optimistisk attityd men låter ändå informationen lysa igenom. Sidan får fram den information den vill och försöker hjälpa läsaren att bygga sin egen webbplats.

Design the Planet

Design the Planets webbsida är en kreativ plats att få information om webbdesign från. Sidan har effekter såsom t ex rörliga bilder som gör så läsaren vill läsa vidare. Det finns ikoner som ändrar färg så det är lättare går att skilja på vad man läser om. Webbsidan är lätt att använda och man når informationen direkt.

Jenny Bristow

Jenny Bristows webbsida är en fröjd för matälskare. Den irländska matbloggaren, Jenny Bristows webbsida går övervägande i en härlig irländsk grön. Hennes webbsida bjuder på flertal recept och matlagningstips. När man är på webbsidan får man känslan av att Bristow är någon som har en passion för matlagning och vill dela med sig av sin förmåga.

Daniel Fransén