Varför ska jag använda WordPress? Är min gamla sida inte tillräckligt bra?

I denna artikel har jag samlat en del anledningar till varför du skall använda just WordPress, i vilka syften du ska använda WordPress och vilka som använder WordPress.

Folk tror lätt att WordPress bara är ett bloggverktyg. Det var faktiskt sant, för 3 år sedan. WordPress är så mycket mer än bara ett bloggverktyg i dagens läge. Du kan fortfarande använda det för att skapa en enkel blogg, men idag har det utvecklats till ett väldigt kompetent CMS (content management system). Du kan skapa fullt fungerande webbplatser, mobila applikationer och så mycket mer.

Det bästa med WordPress är att det är simpelt och flexibelt att använda samtidigt som du kan använda dig av väldigt avancerade tekniker som får detta CMS att fungera till allt inom webben. Detta är anledningen till varför WordPress har vuxit så mycket och blivit det absolut populäraste CMS:et på marknaden. WordPress driver i nuläget ca 23% av alla webbsidor som finns på internet och hela 70% när det kommer till webbutiker.

Tack vare WordPress flexibla funktionalitet är det många av de stora företagsnamnen som använder WordPress för att driva deras webbplatser, såsom: New york Times, Sony, CNN, eBay, vissa av Googles tjänster och många fler.

Så varför ska du använda just WordPress?

WordPress har inga gränser, du är helt obunden och fri

Varför ska jag använda WordPress? Är min gamla sida inte tillräckligt bra

WordPress är gratis programvara, du kan alltså ladda ner det, använda det och modifiera koden helt utan kostnad. Det är även “Open Source” vilket gör det tillgängligt för alla att studera, modifiera och roa sig med.

Det finns för närvarande över 2600 olika teman och över 31 000 olika plugin tillgängliga.

För att driva en webbsida med WordPress är allt du behöver, en domän (domain) och ett webbhotell (web hosting). Detta finns självklart utan kostnad, men jag rekommenderar att du väljer ett välkänt webbhotell, såsom Binero eller Loopia. Där kan du, för en skonsam summa, få tillgång till allt du behöver. Är ni osäkra på vad som är rätt för er kan ni alltid kontakta ett företag som är duktiga på webbutveckling så hjälper de er.

WordPress är enkelt att använda och enkelt att lära sig

WordPress används av miljontals människor och nästan varje dag är det en ny person som ansluter sig till WordPress-gemenskapen genom att skapa sin första webbsida med WordPress. WordPress är mycket enkelt att sätta sig in i och använda, vilket har bidragit stort till att det idag är så populärt.

Om du vill ha någon erfaren som hjälper dig att sätta upp och utveckla din hemsida så finns det tusentals användare i WordPress egna forum och andra communities som mycket gärna hjälper till. Jag kan starkt rekommendera att använda oss, Red capes IT, som hjälper dig att bygga upp din hemsida, utbildar dig och utvecklar dig.

Om du har några funderingar eller ett problem du inte kan hantera så kan du lätt hitta hjälp på internet, på WordPress forum, eller kontakta oss.

WordPress har många bra, enkla och snygga teman och plugin

Många av WordPress användare är varken webbutvecklare eller programmerare. I själva verket så börjar de flesta använda WordPress utan någon som helst kunskap inom ämnet, vilket självklart har sina för- och nackdelar.

Det finns tusentals mallar, eller teman som det heter på WordPress-språk som hjälper dig vid uppbyggnaden av din webbplats. Ett WordPress-tema fungerar som en byggsats för din hemsida. Det finns tusentals teman du kan välja mellan för att få den passform och design du vill ha. Med WordPress kan du snabbt och enkelt, helt själv skapa en portfolio-sida, en magasin-sida eller bara en häftig fotografi-sida.

WordPress-teman är oftast lätta att modifiera eftersom många av dem kommer med sin egen verktygspanel som tillåter dig att ändra t.ex. färger, logotyp, bakgrunder och mycket mer. Allt utan att ens behöva koda själv.

Det finns såklart mer avancerade teman där det krävs en del kodning. Men väljer du ett sådant tema får du en unik design och oftast en mer inbjudande webbplats. Är du ute efter en mer unik hemsida som sticker ut ur mängden och är mer inbjudande än andra webbplatser, så kan jag ännu en gång rekommendera dig att kontakta oss på Red Capes IT som hjälper dig att välja rätt premium-tema för din webbplats.

Ett tema kan jämföras med en Lego-byggsats, om du exempelvis har en byggsats för att bygga en bil så blir det svårt att bygga ett Eiffeltorn med samma byggsats. Därför är det viktigt att du väljer rätt tema beroende vilken typ av webbplats du vill ha.

Vad är ett WordPress-plugin?

Ett plugin fungerar som ett tillägg till WordPress-sida. Det kan vara lösningar på det du vill åt för att din webbplats ska fungera som du vill att den ska. Om du t.ex. vill ha en webbutik är WooCommerce det perfekta pluginet för dig. Det hanterar dina produkter, kampanjer, priser, ordrar och mycket mer som du vill ha tillgång till när du vill bygga din webbutik.

Ett plugin är kort och gott ett hjälpmedel som gör så att du slipper sitta och koda i oändlighet för att lösa ditt problem.

När kan du använda WordPress och på vilka sätt?

Som jag nämnt är nästan allt möjligt med WordPress och det kan användas till i stort sett vad som helst. Här kommer en samling på vad det främst används till förutom “vanliga” webbsidor.

  • Fotogallerier
  • Portfolio-sidor
  • Bloggar
  • Webbutiker
  • Hemsidor med medlemsfunktioner

Detta är endast ett fåtal exempel på vad du kan använda WordPress till, besök gärna WordPress showcase-sida för att se vad andra företag har byggt med WordPress: https://wordpress.org/showcase/

Red Capes IT är experter på allt som har med WordPress att göra, behöver du hjälp med en webbplats, utbildning inom Webbdesign, digital marknadsföring eller någon annan IT lösning tveka inte på att kontakta oss.