Om du funderar på att starta en webbutik kommer du antagligen få väldigt många olika förslag på programvaror du kan använda för att bygga upp den. Vissa kan vara svåra att förstå, medans andra kan kännas helt perfekta på grund av alla bra alternativ och lösningar som programvaran levereras med.

I denna artikel kommer jag att gå igenom en av de populäraste lösningarna för dig som vill starta eller uppgradera din nuvarande webbutik.

Vad är egentligen WooCommerce?

WooCommerce är ett gratis plugin/tillval för WordPress. WooCommerce har över 13 miljoner nedladdningar och är den programvaran som verkställts på flest webbutiker. När du sammankopplat och installerat din WooCommerce med WordPress så får du tillgång till grundläggande funktioner för hantering av produkter, ordrar och kunder.

WooCommerce skapar en perfekt webbutik som kan sälja alla produkter och tjänster du kan tänka dig, fysiska varor, digitala varor, likvida transaktioner, olika medlemskap mm. Kärnan i programvaran hanterar även de viktigaste funktionerna som krävs för att driva en webbutik. Internationella kunder, lagerhantering, hantering av säljskatt, beräkning av fraktkostnad, kuponger och rabattkoder är bara några få av alla e-handelsfunktioner WooCommerce erbjuder dig.

WooCommerce basfunktioner kan även bli utökade med över 300 tilläggsfunktioner som finns tillgängliga. Förhandsbokningar, produktpaket, momsberäkningar, spårning av ordrar, kunddokumentationer, orderreturer, garantier och ett antal inlärningssystem för försäljning av olika kurser och tjänster är bara några få av de tillägg du kan använda dig utav.

Utvecklarna av WooCommerce

WooCommerce grundare var från början ett team som skapade teman för WordPress. Teamet startade upp 2011 och kallade sig då för WooThemes, 2015 köptes de upp av Automattic som bland är grundare för flertalet plugins och tillägg i WordPress. Detta var perfekt för WooThemes då teamet då fick tillgång till mycket mer resurser. WooThemes-teamet skapade då WooCommerce och placerades i en utav Automattic-familjens många produkter.

Det finns över 350 som medverkar i utvecklingen av WooCommerce i dagsläget. Dessa utvecklare ingår i Automattic-teamet. Det finns alltså gott om utvecklare som gör att WooCommerce blir starkare och bättre för varje dag som går.

Utöver detta finns flera olika WordPress-byråer och utvecklare som arbetar med WooCommerce-teamet och bygger unika plugin som erbjuder en anpassning för det som kunden vill uppnå med sin webbutik.

Red Capes IT levererar unika e-handelssystem, alla våra webbutvecklare kan anpassa WooCommerce fritt, vilket gör att du kan få din webbutik att bli precis som du vill ha den och inte precis som alla andra.  

Vi utvecklar utvecklare, vi bygger morgondagens webbplatser

Kontakta oss

Daniel Fransén