För att komma igång med Google Ads är det första steget att skapa ett konto. Det är ingen raketforskning men kan ändå kännas besvärligt för den som vill starta själv.

Med ditt Google Ads-konto kommer du kunna nå ut till många potentiella kunder. Att traggla sig igenom det besvärliga är värt det.

Så här gör du…

Så skapar du ditt Google Ads-konto

Du skapar enklast ditt Ads-konto via datorn, så starta den. Följ vår lista steg för steg så har du ett Google Ads-konto på nolltid.

  1. Gå in på https://ads.google.com
  2. Tryck på “Starta nu”
  3. Ange vilken mail du vill använda till ditt Google Ads-konto
  4. Skriv in adressen till din webbsida och tryck på fortsätt
  5. Logga in på ditt Google-konto eller skapa ett nytt
  6. Klart!

Om du vill ha hjälp finns vi här för dig!

Vad händer nu?

Nu har du skapat ditt Google Ads-konto, och det gick snabbt. Men mycket arbete återstår innan du kan börja annonsera.

Du behöver lägga till din betalningsinformation, starta en kampanj, välja budget och budstrategi, lägga till annonsgrupper, nyckelord och annonser.

För att få ett hum och börja planera din kampanj kan du gå in på Keyword Planner. Där kan du lägga in nyckelord för det du vill annonsera och snabbt få en uppfattning om den ungefärliga kostnaden för ett visst resultat. Tänk på att Google ger en uppskattning, och att det faktiska resultatet kommer variera beroende på din landningssida, din bud- och målgruppsstrategi, och din copys kvalitet.

Dags att komma igång med Google Ads? Kontakta daniel.fransen@redcapes.se för mer information, eller läs vår produktsida.

One thought on “Skapa ett Google Ads-konto

Comments are closed.