Det finns en energi, ständigt närvarande i rösten när han entusiastiskt berättar om Poddarna han producerar. Den senaste handlar om tullfrågor – Tullpodden och har rönt stor framgång och fått mycket intressenter.

Det var när Rickard Ydrenäs var 14 år gammal och bodde i Tranås som intresset för politik väcktes, han såg om Berlinmurens fall på TV. ’Det var en fantastisk känsla att Tyskland äntligen kunde enas’ berättar Rickard när jag talar med honom över telefon.

Det var en fantastisk känsla att Tyskland äntligen kunde enas berättar Rickard

Det första politiska engagemanget började i Tranås, Rickard anslöt sig till Folkpartiets ungdomsförbund och bildade en lokalklubb i Ydre, en liten ort utanför Tranås som hans släkt har koppling till.

Som nytillsatt ordförande var målet en politisk karriär utanför Tranås och Sveriges gränser, Rickard deltog i och röstade ivrigt JA i varje möjlig kampanj och omröstning rörande EU.

På frågan om varifrån detta vurmande om ett enat Europa härstammar ifrån är Rickard tyst i några sekunder innan han med bestämd röst svarar.

”Stig Helmers pass, pesetas och p-piller finns inte längre.”

”Stig Helmers pass, pesetas och p-piller finns inte längre.” – Rickard Ydrenäs

Han förklarar: ’Gemenskapen vi upprättat med den Europeiska Unionen formar Europas länders framtid, vi löser gränsöverskridande problem tillsammans, vi reser och jobbar fritt i Europa, vilket genererar enorma möjligheter för den enskilda individen samt våra nationer.’

Red Capes IT har tillsammans med Rickard Ydrenäs utvecklat hans senaste tjänst:

Ydrenas EU-Bevakningstjänst

Tjänsten innebär att du kan bevaka vad som händer i EU som är av intresse för just dig och din verksamhet. Om du till exempel arbetar med tullfrågor eller bedriver en E-handel och vill veta vilka beslut som diskuteras i EU-parlamentet som berör tullfrågor får du just denna information skickad direkt till dig.

Rickard Ydrenäs är en sann entreprenör, eldsjäl, hans entusiasm är smittsam, det har varit fantastiskt roligt att arbeta med honom EU-bevakningsprojektet och vi ser fram mot ett långsiktigt samarbete, även utanför Sveriges gränser.

Rickard Ydrenäs: Linkedin, Hemsida, Facebook