Din sida är en av de viktigaste kontaktvägarna för era kunder. Här marknadsför ni era produkter och det är här, eller på sociala medier, nya kunder ser er första gången.

Just därför är det viktigt att ni har koll på er webbplats hälsa. Här sammanfattar vi tre verktyg ni kan använda för att kontrollera att er webb presterar bra.

Sucuri sitecheck

Sitecheck av Sucuri virussöker er sida utifrån. Sucuri kan upptäcka om virus tagit sig in på er sida. Om ni fått virus på er webbplats kan detta skicka era besökare till oönskade reklamsidor, vilket självklart är katastrofalt. Använd därför Sucuri Sitecheck regelbundet för att kontrollera att er webbsida är säker.

Seobility Free SEO Checker

Seobility Free SEO Checker kontrollerar er webbsidas SEO. Verktyget varnar om er webbplats har problem som uppfattas negativt av sökmotorer (Google). Verktyget ger er också tips om hur ni kan öka er synlighet och sökbarhet på nätet.

Pingdom Website Speed Test

Pingdom Website Speed Test kontrollerar er webbsidas hastighet. Verktyget ger er en score (poäng) för hur snabb er webbsida är och rekommendationer kring hur ni kan snabba upp den. Verktyget är känsligt, speciellt i de högre siffrorna, så en score på över ca 65-70 är oftast tillräckligt för de flesta syften.

Avslutande ord och ett extra tips

Upplever ni problem med er webb finns vi här för er. Kontakta daniel.fransen@redcapes.se om ni har frågetecken gällande er webbplats eller hosting, så hjälper vi er.

Ett sista tips, för er lite mer tekniska, är att ladda ner och köra Screaming Frog SEO Spider som ger er mycket teknisk information om hur er webbsida uppfattas av en sökmotor som Google.