Som i förra veckans artikel, om innovationer inom välgörenhetskampanjer, bör det nämnas att denna artikel inte blir helt vanlig. Den blir mer personlig. Självklart finns lite av en baktanke med dessa personliga bloggartiklar.

Som webbyrå är Red Capes IT en ny spelare i branschen. När klockan slår midnatt på måndag och fyrverkerierna flyger – då har vi avslutat vårt första hela kalenderår som företag. Och vilket år det har varit!

Vi har gått från 2 till 9 anställda, där jag är nyast i raden. Vi har gått från ekonomisk motgång till framgång – och vi fortsätter på den vägen. Vi har haft många spännande och intressanta kunder. Och vi har på allvar satt oss på kartan som en webbyrå här i Jönköping

Det som fick mig att fastna för Red Capes IT var webbyråns vilja att låta sina anställda vara ambitiösa, utvecklas. Vi är måna om att alla våra arbetskamrater ska ha möjligheten att fortsätta utveckla både sin yrkesmässiga och personliga kompetens. Som vi brukar säga: vi utvecklar utvecklare.

Att våga är det som genomsyrat Red Capes IT:s 2018, för mig. Under 2019 ska vi fortsätta våga. Under 2020 ska vi fortsätta våga. Efter det ska vi fortsätta våga.

Vi på Red Capes IT är oerhört nöjda med vårt 2018. Men det betyder inte att vi kommer sluta våga.

Frågor till Daniel Fransén

För att avsluta året ställde jag några frågor till vår VD Daniel för att se hur han ser på Red Capes IT:s 2018 och framtida 2019.

Det är endast 3 dagar kvar av 2018. Vad är det bästa minnet?

Det bästa minnet är att vi arbetat mer tvärfunktionellt i år. Vi har hjälpts åt från olika delar av bolaget. Från design, utveckling, backend till frontend. Vi har pitchat affärer, kommit med idéer och utvecklat projekt tillsammans.

Vad var 2018 års största utmaning?

Som för alla mindre webbyråer och småbolag är likviditeten en akilleshäl. Den största utmaningen var just det under sommaren 2018.

Med en gnutta finurlighet och en tät dialog med våra kunder klarade vi dock upp detta. Och vi lämnar hösten 2018 starkare än någonsin!

2019 väntar runt hörnet. Hur tror du webbyrå-branschen och Red Capes IT kommer växa?

Webb och utveckling kommer fortsatt vara efterfrågade tjänster. Vår utbildningsdel kommer växa och är ett ypperligt komplement till utvecklingsdelen. Vi kommer växa genom att fortsätta arbeta med spännande uppdrag som utvecklar våra utvecklare.

Vad ser du mest fram emot under 2019?

Att varje person som arbetar med oss kommer fortsätta utvecklas på ett personligt plan och att vi fortsätter nå nya milstolpar.

Och med det önskar jag er alla ett gott nytt år och en god fortsättning

Jesper Lindahl

Jesper är marknadsstrateg och expert på Google Analytics samt Google Ads. Han jobbar även med att ta fram grymt content åt Red Capes!