Bid Manager/Junior Bid Manager (Anbudsskrivare)

Varför jobba med oss?

Red Capes, med huvudkontor i Jönköping, erbjuder utveckling i en spännande och expansiv fas och söker dig som vill vara med och påverka företagets fortsatta tillväxt.

Vi letar efter dig

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete med anbudsgivning i samband med försäljning av tjänster till offentlig sektor enligt LOU. Vi står inför spännande utmaningar och söker en erfaren Bid Manager eller en junior Bid Manager som vill växa i rollen och bli en del av ett anbudsteam i världsklass. Vi tror att du har akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi, marknadsföring, affärsjuridik eller offentlig upphandling. Som person är du ambitiös och affärsinriktad med förmåga att arbeta strukturerat och att samarbeta med andra. Vi arbetar ofta med flera samtidigt pågående anbudsprojekt gentemot givna deadlines, vilket också kräver god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetsuppgifter.
pageArtboard 3Linkedin banner test

Om jobbet

Vi söker en erfaren Bid Manager eller en junior Bid Manager som vill växa i rollen och bli en del av ett anbudsteam i världsklass.

Viktigt för oss

För att passa i den här rollen på Red Capes ser vi att du har följande bakgrund och kompetenser:

  • Kundfokuserad
  • Ha en vilja att utvecklas
  • Flexibel och stresstålig
  • Noggrann och strukturerad
  • Kunnig inom digital marknadsföring

Vi tror att du som söker är självgående, uthållig, arbetar strukturerat och ser dig själv som en driven lagspelare, men som ändå vill vinna i slutet. Du ska vara bra på att skapa långsiktiga relationer med både kunder och medarbetare, samt ha ett personligt engagemang och hög social kompetens. Du gillar att ta hem affärer. Vi söker rätt person, tjänsterna och branschen lär vi dig.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att koordinera anbudsprojekt och leda interna anbudsprojekt med säljansvariga och projektledare internt i bolaget.  Arbetsuppgifterna omfattar stora delar av anbudsprocessen som består av bevakning av upphandlingar, analys av förfrågningsunderlag, koordinering av resurser, kalkylering och framtagning av underlag för prissättning, paketering och kvalitetssäkring av anbud samt analys av tilldelningsbeslut och granskning av konkurrenters anbud.
Anbudsteamet är i uppbyggnad och kommer vara en central del av företagets försäljningsframgångar och har som uppgift att stödja den taktiska och strategiska försäljningen av tjänster till den offentliga marknaden.

Dina erfarenheter

Du har erfarenhet från arbete med anbudsgivning i samband med försäljning av tjänster till offentlig sektor enligt LOU

Meriterande om

… du tidigare har jobbat med anbud och haft kundkontakt i ditt tidigare arbete.

Mer info

far fa-clock Start: Omgående
fas fa-map-marker-alt Plats: Jönköping
fas fa-dollar-sign Lön: Enligt kollektivavtal

Om oss

Red Capes är ett växande effektbyrå som skapar resultat hos sina kunder med digitala verktyg som hemsida, webbhotell SEO, Design och Digital marknadsföring som arbetar med långsiktiga kundrelationer. Vi behöver nu förstärka vår säljavdelning till vår verksamhet i Jönköping.