Att ha en hemsida kan både vara roligt och krångligt – ibland strular det och ibland går det hur bra som helst!  För att din hemsida över huvud taget ska kunna existera på internet behöver den vara kopplad till ett webbhotell.  

Här kommer vi därför ge dig en guide kring allt du behöver veta om webbhotell!   

Vi börjar med det viktigaste – vad är & varför behöver du det webbhotell?

Ett webbhotell är en tjänst som säkerställer och möjliggör att din webbplats är uppkopplad mot internet dygnet runt. Förenklat går det att beskriva som att du hyr en plats på internet.  
 
Webbhotellet fungerar som en server som tillhandhåller och administrerar flera hemsidor. Det är möjligt att ha ladda upp en hemsida på en egen server, men det blir genast mycket krångligare. Du måste då ha koll på en rad tekniska termer samt hålla igång din server, ofta din egen dator, dygnet runt.  

Därför bör du ha ett webbhotell 

  • Ett webbhotell är ett måste för att din hemsida ska synas på internet  
  • webbhotellet sköter det krångliga åt dig 
  • du slipper slösa din egen och jordens energi på att hålla igång en egen server  

Vad ska du tänka på när du väljer webbhotell? 

Det finns flera anledningar till varför du bör använda webbhotell, och framför allt flera anledningar till varför du bör vara noga med vilket webbhotell du väljer.  
 
De flesta webbhotell erbjuder bland annat tillgång till statistik, backups, mejladresser till domän samt olika sidhänvisningar vid eventuella fel. De flesta webbhotell kostar pengar, men erbjuder sällan service och support – om du inte har din webbplats hos oss på Red Capes såklart! Vi hjälper dig med allt från att byta bilder, korrigera sidor och ändra texter.  

Du bör dessutom tänkta på vad din webbplats har för behov, och därefter ställa krav på webbhotellet utifrån just det. Om du har höga krav på hastighet, att din webbplats absolut inte får gå ner – då kan det kosta mer. Om dina krav däremot inte är lika höga kan du med gott samvete lägga lite mindre pengar.  

Som vanligt bör du dessutom göra en grundlig research – kolla tidigare recensioner och se om det finns några eventuella risker eller fördelar med just det webbhotell du  

Att tänka på när du väljer webbhotell:  

  • Kolla vilka funktioner du får tillgång till 
  • Betala bara för så mycket du behöver  
  • Kolla med oss på Red Capes, vi har flera smidiga lösningar!  
  • Behöver du hög hastighet – leta efter ett webbhotell som matchar dina behov 
  • Gör grundlig research!  

Vill du veta mer om vårt webbhotell med tillgång till support?  
Kontakta Daniel Fransén så hjälper vi dig!